Sverige är fyllt av äventyr och saker att upptäcka! Här är en lista över resmål för dig som är ute efter en barnsemester i Sverige från norr till söder, storstad till skärgård. 

Barnsemester i norra Sverige 

Norrland och Lappland är perfekt för familjer som älskar naturen och vill upptäcka både lugn och äventyr i storslagna landskap. Här finns något för alla, från snöäventyr till norrsken. 

Sport och friluftsaktiviteter

Natur och djurparker

Kultur och museum

Barnsemester i Stockholm 

Stockholm är en perfekt stad för barnfamiljer, med sevärdheter och utflyktsmål som lockar året om. Här kan ni upptäcka både historiska och moderna attraktioner i en vacker skärgårdsmiljö. 

Nöjesparker och djurparker

Vetenskapscenter 

Natur och utflykter

Barnsemester i Mellansverige 

Mellansverige har ett rikt utbud av temaparker och naturupplevelser. Här kan ni njuta av både lek och lärande i områdets vackra omgivningar. 

Temaparker

Djurparker

Vetenskapscenter

Natur och sevärdheter

Barnsemester i Göteborg och Västsverige 

Göteborgsområdet och Västra Götaland är idealiskt för barnfamiljer med allt från nöjesparker till spännande vetenskapscenter och en vacker skärgård. Här finns något för alla åldrar och intressen. 

Nöjesparker och djurparker

Vetenskapscenter och museum 

Natur och friluftsliv

Barnsemester i Malmö och södra Sverige 

Södra Sverige bjuder på långa somrar med vita sandstränder, charmiga småstäder och grönskande natur i Skåne och Blekinge.

Strandliv

Stadsliv och utomhusaktiviteter

Djurparker

Kultur och historia

Tips för dig som ska boka en barnsemester i Sverige 

Sverige är ett avlångt land med massor att upptäcka – från vilda fjäll till soldränkta stränder och stadspuls. För en barnsemester i Sverige är det alltid bra att klä er i lager så att ni är redo för snabba väderomslag, och glöm inte bekväma skor för både barn och vuxna. Planera för extra tid vid populära stopp så att ni kan njuta av spontana äventyr och fina fotostunder längs vägen.

Oavsett säsong finns det något för alla, så vad väntar du på? Boka en barnsemester i Sverige och upptäck det tillsammans med dina barn!